Project massagestoel locatie Herengracht

Naar Vlaanderen met een missie

Op 4 april was het zover. Een delegatie van het bestuur van Stichting Graniet ging samen met Heleen Stroo van de locatie Herengracht in Middelburg naar Antwerpen. Van haar kwam de aanvraag voor een massagestoel voor de cliënten van de Herengracht.
Voor Stichting Graniet was het ook een nieuwe ervaring. Alle folders en reclame vertellen wel het nodige, maar de enige manier om er achter te komen of een stoel geschikt is voor de cliënten van de Herengracht, is toch om hem zelf uit te proberen en je te verplaatsen in de mensen die er in de toekomst gebruik van gaan maken.

Anke Tanihatu probeert de massagestoelHet was even wennen, de massage was behoorlijk pittig, en sommige bewegingen van de massagestoel zullen niet door elke cliënt als prettig worden ervaren, maar gelukkig is er ook een zacht en rustig programma in te stellen dat prettig, zacht en veilig aanvoelt. De stoel heeft rondom airbags en is dus erg geschikt voor mensen die niet zelfstandig kunnen zitten.
Eerlijk gezegd kwam ik na een kwartier als herboren uit de stoel. Niet alleen voor cliënten van de Herengracht zou deze stoel dus een aanwinst zijn, maar ook de medewerkers van de Herengracht kunnen er van profiteren na een zware werkdag.

 

Al met al was het een nuttige en succesvolle middag. Ik vermoed, dat cliënten en medewerkers veel plezier van de massagestoel gaan hebben. De stoel, uitgevoerd in zwart en voorzien van een hoofdtelefoon, om de eigen favoriete muziek te horen, zal in juni geleverd worden. Stichting Graniet wil de overdracht met een feestelijk tintje vorm geven.

Vriendelijke groeten Anke Tanihatu, Stichting Graniet.