De Veloplus rolstoelfiets

In 2015 waren medewerkers van Arduin met cliënten op vakantie op de Manege zonder Drempels in Bennekom (huifbedrijden) en hebben zij met cliënten gefietst met rolstoelfietsen.
Het plezier voor de cliënt en de fietser was zo groot dat dit clubje enthousiaste mensen vond, dat er op Walcheren ook dergelijke fietsen ter beschikking moesten komen voor mensen met een lichamelijke beperking.

Op 1 juli werd de BENEFIETSTOCHT gereden. Er werd een route langs stempelposten gefietst over Walcheren. Van het inschrijfgeld en inkomsten uit bijkomende activiteiten op de stempelposten, konden 2 fietsen gekocht worden!
Met nog een bijdrage van Graniet werden beide fietsen voorzien van elektrische trapondersteuning.

De VeloPlus rolstoelfiets is bestemd voor mensen, om in hun eigen rolstoel op de VeloPlus te gaan fietsen. Er is geen transfer nodig tussen rolstoel en fiets. Zonder tilhulp of veel krachtsinspanning wordt de rolstoel door de bijrijder op het kantelbare plateau gereden. De fiets beschikt over de juiste voorzieningen om de rolstoel goed en veilig vast te zetten.

Eén van de fietsen is te huur bij Piet Voskamp in Middelburg
www.pietvoskamp.nl

De tweede fiets staat op de Joost de Moorstraat in Vlissingen en wordt gebruikt door dagcentra en familie om met cliënten van ’s Heeren Loo er op uit te gaan.